Oirschot, parel in de Kempen

vanaf € 23,95 p.p.

Oirschot

Oirschot is een mooi en gezellig dorp in de Brabantse Kempen. Het heeft niet voor niets de naam “Parel van de Kempen”.

Direct reserveren Meer informatie »

Alles over deze speurtocht

  1. 2,3 km
  2. 1
  3. 48
  4. Ja
  5. Nee

De gemeente Oirschot telt maar liefst 320 Rijks- en gemeentelijke monumenten en twee beschermde dorpsgezichten. De oude gotische Sint-Petruskerk in Oirschot is meer dan vijf eeuwen oud en het voormalige raadhuis dateert uit 1513. In de schaduw van het plein ligt het intieme Vrijthof met het Boterkerkje, dat het oudste tufstenen godshuis van Brabant is.

Je kan dagelijks starten vanaf 11:00 uur. Op dinsdag en zondag vanaf 10:00 uur.

Je begint met een lekkere kop koffie of thee met naar keuze appeltaart of skitaart. Voor kinderen kan de koffie/thee vervangen worden door fris, fristi of appelsap. Ondertussen krijg je de map of mappen uitgereikt en kan je die alvast op je gemak bekijken. Daarna ga je speuren (ongeveer 1,5 tot 2 uur). Bij terugkomst staat de lunch voor je klaar. De lunch bestaat uit naar keuze: een broodje carpaccio, of lunch de vier kwartieren, bestaande uit een soepje, brood met kroket, ham en kaas, gebakken ei en huzarensalade. Kinderen genieten van een echt Brabants worstenbroodje, of een tosti.

 

Adres startlocatie
Sint Odulphusstraat 7
5688 BA Oirschot
0499-572222 debeurs-oirschot.nl

Reserveer deze speurtocht

Gerelateerde speurtochten

vanaf € 22,75 p.p.

Nijmegen

Nijmegen is meer dan 2000 jaar oud. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland.  

Startpunt: Koffie & Eethuis De Heerlijckheid

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 21,50 p.p.

Middelburg

Wandelen door Middelburg staat gelijk aan wandelen door de tijd. Middelburg was na Amsterdam de belangrijkste VOC stad. De diverse grote panden in de binnenstad vormen een tastbare herinnering aan…

Startpunt: ZEEUWS MUSEUM CAFÉ

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 26,00 p.p.

Dordrecht

Dordrecht is een mooie historische stad o.a. bekend om de Groothoofdspoort, de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren, binnenhavens en aantal bijzondere hofjes.

Startpunt: Restaurant Het Magazijn

Bekijk deze speurtocht

Sluiten

Sluiten