Dordrecht stad van havens en hofjes

vanaf € 15,00 p.p.

Dordrecht

Dordrecht is een mooie historische stad o.a. bekend om de Groothoofdspoort, de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren, binnenhavens en aantal bijzondere hofjes.

Direct reserveren Meer informatie »

Alles over deze speurtocht

  1. 2,3 km
  2. 1
  3. 64
  4. Nee
  5. Ja

In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied van Dordrecht. In 1572 vond in Dordrecht een historische bijeenkomst plaats die leidde tot het ontstaan van de Staat der Nederlanden: de Eerste Vrije Statenvergadering, waarbij Prins Willem van Oranje als leider gekozen werd.

Begin je dag goed met een vers gezette kop koffie of thee in het Magazijn en geniet van een van de heerlijke huisgemaakte taartjes. Ondertussen bekijk je alvast de Fotospeurtocht en verdeel je de fotobladen. Daarna ga je op stap. Ga je met meer dan 8 personen, dan ga je in meerdere groepen speuren.

Na de Fotospeurtocht kom je weer terug bij Het Magazijn en sluit je gezellig af met een welverdiende lunch of  je maakt een keuze uit de ontbijt- of borrelkaart. Het Magazijn heeft een uitgebreide ontbijt-, lunch- en borrelkaart met veelal lokale producten. Kies wat je wil en zoveel als je wilt. Je krijgt 10% korting op alle gerechten. Ideaal voor grote en kleine eters.

Kom je wat later op de dag? Geen probleem. Je kan ook met de lunch beginnen. Zorg wel dat je voor het donker terug bent 🙂

Bereikbaar:

Dordrecht is goed bereikbaar met openbaar vervoer (NS). In een kwartiertje loop je van het station naar het Magazijn.

In de omgeving van Het magazijn zijn een aantal plekken waar je een auto kan parkeren. Parkeren kan bijvoorbeeld ook in Papendrecht, waarna je de watertaxi neemt naar Dordrecht.

Reacties:

415yuriv op tripadvisor: “Mooie zaak met prachtige tuin! Wat een ontzettend fijne plek is dit! Ik kom er graag. Het personeel is altijd vriendelijk en ze gaan erg leuk met elkaar om. Of ik nou alleen kom, met vriendinnen of met mijn dochtertje van 15 maanden, de sfeer is altijd zeer prettig! Voor de kleintjes is er een leuke speelhoek en in de zaak zelf is er voldoende ruimte om haar wat rond te laten hobbelen. Ik kan niet wachten tot de enorme stadstuin weer open gaat om daar lekker te ontbijten, chillen in een van de hangmatten of pingpong te spelen!”

Jan en Els de Laat (Hendrik-Ido-Ambacht): We hebben een hele leuke dag gehad. De Fotospeurtocht is verrassend mooi en gelukkig niet te makkelijk. Ook de kinderen vonden het geweldig. Geen moment werd er gemiept. We hebben genoten van de applecrumble en het personeel was erg vriendelijk. Happen en Speuren en het Magazijn krijgen van ons een dikke 10. We gaan zeker vaker op deze manier een stad bezoeken.

Adres startlocatie
Voorstraat 180
3311ES Dordrecht
078-8902780 magazijndordrecht.nl

Reserveer deze speurtocht

Gerelateerde speurtochten

vanaf € 21,50 p.p.

Middelburg

Wandelen door Middelburg staat gelijk aan wandelen door de tijd. Middelburg was na Amsterdam de belangrijkste VOC stad. De diverse grote panden in de binnenstad vormen een tastbare herinnering aan…

Startpunt: ZEEUWS MUSEUM CAFÉ

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 22,50 p.p.

HAARLEM

De historische binnenstad van Haarlem is omringd door grachten en singels en wordt gekenmerkt door vele oude straatjes, hofjes en monumenten. Het oudste hofje van Nederland vindt men in Haarlem.…

Startpunt: ’t Teylertje

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 22,75 p.p. alle dagen

Nijmegen

Nijmegen is meer dan 2000 jaar oud. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland.  

Startpunt: Koffie & Eethuis De Heerlijckheid

Bekijk deze speurtocht

Sluiten

Sluiten