Dordrecht stad van havens en hofjes

vanaf € 26,00 p.p.

Dordrecht

Dordrecht is een mooie historische stad o.a. bekend om de Groothoofdspoort, de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren, binnenhavens en aantal bijzondere hofjes.

Direct reserveren Meer informatie »

Alles over deze speurtocht

  1. 2,3 km
  2. 1
  3. 64
  4. Nee
  5. Ja

In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied van Dordrecht. In 1572 vond in Dordrecht een historische bijeenkomst plaats die leidde tot het ontstaan van de Staat der Nederlanden: de Eerste Vrije Statenvergadering, waarbij Prins Willem van Oranje als leider gekozen werd.

Wat is inbegrepen:

Begin je dag goed met een vers gezette kop koffie/thee in het Mag,azijn en geniet van een huisgemaakte apple-crumble met vanille-ijs, terwijl je ondertussen alvast de Fotospeurtocht bekijkt. Daarna ga je op stap. Ga je met meer dan 8 personen, dan ga je in meerdere groepen speuren.  Voor kinderen kan de koffie/thee worden vervangen door bijvoorbeeld sap of limonade.

Na de Fotospeurtocht kom je weer terug bij Magazijn voor een welverdiende lunch. De lunch bestaat uit een sandwich van de kaart met een drankje naar keuze. Kinderen kunnen kiezen voor een tosti met drankje.

Het complete arrangement kost € 26,- per persoon, voor kinderen € 19,50.

Start je tussen 10:00 uur en 12:00 uur, dan begin je met koffie/thee en applecrumble, daarna ga je speuren en daarna eindig je met de lunch. Start je tussen 12:30 en 14:00 uur, dan begin je met lunch, daarna ga je speuren en eindig je met koffie/thee en applecrumble. Het is ook mogelijk om i.p.v. koffie/ thee en applcrumble het arrangement af te sluiten met een borrelplank en drankje naar keuze. it kan je vermelden in de reservering.

Bereikbaar:

Dordrecht is goed bereikbaar met openbaar vervoer (NS). In een kwartiertje loop je van het station naar het Magazijn.

In de omgeving van Het magazijn zijn een aantal plekken waar je een auto kan parkeren. Parkeren kan bijvoorbeeld ook in Papendrecht, waarna je de watertaxi neemt naar Dordrecht.

Reacties:

Lilian Brands: “Pas in Dordrecht geweest. Mooie stad!”

415yuriv op tripadvisor: “Mooie zaak met prachtige tuin! Wat een ontzettend fijne plek is dit! Ik kom er graag. Het personeel is altijd vriendelijk en ze gaan erg leuk met elkaar om. Of ik nou alleen kom, met vriendinnen of met mijn dochtertje van 15 maanden, de sfeer is altijd zeer prettig! Voor de kleintjes is er een leuke speelhoek en in de zaak zelf is er voldoende ruimte om haar wat rond te laten hobbelen. Ik kan niet wachten tot de enorme stadstuin weer open gaat om daar lekker te ontbijten, chillen in een van de hangmatten of pingpong te spelen!”

 

Adres startlocatie
Voorstraat 180
3311ES Dordrecht
078-8902780 magazijndordrecht.nl

Reserveer deze speurtocht

Gerelateerde speurtochten

vanaf € 22,75 p.p. alle dagen

Nijmegen

Nijmegen is meer dan 2000 jaar oud. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland.  

Startpunt: Koffie & Eethuis De Heerlijckheid

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 21,50 p.p.

Middelburg

Wandelen door Middelburg staat gelijk aan wandelen door de tijd. Middelburg was na Amsterdam de belangrijkste VOC stad. De diverse grote panden in de binnenstad vormen een tastbare herinnering aan…

Startpunt: ZEEUWS MUSEUM CAFÉ

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 22,50 p.p.

HAARLEM

De historische binnenstad van Haarlem is omringd door grachten en singels en wordt gekenmerkt door vele oude straatjes, hofjes en monumenten. Het oudste hofje van Nederland vindt men in Haarlem.…

Startpunt: ’t Teylertje

Bekijk deze speurtocht

Sluiten

Sluiten