Speuren door de historische binnenstad

vanaf € 22,50 p.p.

HAARLEM

De historische binnenstad van Haarlem is omringd door grachten en singels en wordt gekenmerkt door vele oude straatjes, hofjes en monumenten. Het oudste hofje van Nederland vindt men in Haarlem.

In het hart van het de binnenstad ligt de Grote Markt waaraan enkele bijzondere historische gebouwen staan waaronder het stadhuis, de Vleeshal en de Grote of St. Bavokerk. De skyline van de binnenstad wordt gedomineerd door deze enorme kerk met zijn bijna 80 meter hoge toren.

Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen belangrijke winkelstraten namelijk de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat, onder andere bekend van het Monopoly spel.

Direct reserveren Meer informatie »

Alles over deze speurtocht

  1. 3,4 km
  2. 1
  3. 64
  4. Ja
  5. Ja

In Haarlem begint dit arrangement bij ’t Teylertje, vlak naast het Teylers Museum.

Je begint met een heerlijke kop koffie, of thee met eventueel taart (je mag ook kiezen voor soep bij de lunch). Je ontvangt de map met de instructie, fotobladen en routebeschrijving. Lees de instructie goed door voordat je op pad gaat en bekijk alvast de foto’s.
Het speuren begint meteen als je buiten komt en vervolgens kom je op de mooiste plekjes van Haarlem.
Na het speuren (ongeveer 1,5 tot 2 uur) kom je terug voor de lunch. Je krijgt soep (als je geen taart hebt gehad, of tegen meerprijs) en je maakt een keuze uit de luxe broodjes.
Je kan al vanaf 09:00 uur bij ’t Teylertje terecht. Start je later op de dag (vanaf 12:30 uur), dan begin je met de lunch en eindig je met koffie of thee en eventueel taart.
Kinderen krijgen frisdrank of chocolademelk en een tosti voor de lunch.

Voor een compleet dagje uit in Haarlem, inclusief de Fotospeurtocht, betaal je slechts € 22,50. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar betaal je slechts € 16,50 en voor kinderen tot 4 jaar helemaal niets.

Eventuele extra consumpties reken je ter plaatse af.

Adres startlocatie
Spaarne 4
2011 CH Haarlem
023-3032700 teylertje-haarlem.nl

Reserveer deze speurtocht

Gerelateerde speurtochten

vanaf € 22,75 p.p. alle dagen

Nijmegen

Nijmegen is meer dan 2000 jaar oud. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland.  

Startpunt: Koffie & Eethuis De Heerlijckheid

Bekijk deze speurtocht
vanaf € 21,50 p.p.

Middelburg

Wandelen door Middelburg staat gelijk aan wandelen door de tijd. Middelburg was na Amsterdam de belangrijkste VOC stad. De diverse grote panden in de binnenstad vormen een tastbare herinnering aan…

Startpunt: ZEEUWS MUSEUM CAFÉ

Bekijk deze speurtocht

Sluiten

Sluiten