Oudste stad van Nederland

vanaf € 22,75 p.p.

Nijmegen

Nijmegen is meer dan 2000 jaar oud. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland.

 

Direct reserveren Meer informatie »

Alles over deze speurtocht

  1. 2,3 km
  2. 1
  3. 48
  4. Nee
  5. Ja

In Nijmegen is de Romeinse tijd nooit ver weg. In en rond Museum Het Valkhof vind je een schat aan archeologische vondsten uit deze én andere tijden. Ooit legerde op deze plek het 10e legioen.

Met deze Fotospeurtocht ga je op ontdekking door zowel hele oude als veel nieuwere delen van de binnenstad van Nijmegen.

Je begint de speurtocht met een heerlijke kop koffie of thee met huisgemaakte appeltaart. Liever cappuccino, of slagroom op de taart? Geen enkel probleem bij het Koffie & eethuis De Heerlijckheid. Terwijl je van deze heerlijkheid geniet, ontvang je de map (of mappen) met de Fotospeurtocht(en). Daarna ga je op pad. Het speuren begint meteen als je buiten komt, want De Heerlijckheid is mooi en centraal gelegen in hartje Nijmegen.

Na het speuren kom je terug voor een lekkere en complete lunch. Voor volwassenen is er een 12 uurtje met soep naar keuze, 2 sneetjes vloerbrood, kroket, salade, mosterd en roomboter en met een drank naar keuze. Kinderen kunnen kiezen tussen een panini met ham/kaas, een boterham met kroket, of poffertjes met poedersuiker en een drankje naar keuze.

Je kan er alle dagen van de week terecht. Op maandag tot en met zaterdag vanaf 10:00 uur en op zondag vanaf 11:00 uur. Start je tussen 12:30 en 14:00 uur, dan begin je met de lunch en eindig je met koffie/thee en appeltaart, of een drankje met ambachtelijke bitterballen, of stokbrood met tapenade.

Voor een compleet dagje uit op ontdekking in Nijmegen betaal je slechts € 22,75 en kinderen € 16,75.

 

openbaar vervoer

De Heerlijckheid is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Het treinstation ligt op nog geen kilometer en bushaltes zijn er op nog geen 100 meter (plein 1944). Al van verre zie je de toren van de St. Stevenskerk.

reacties:

E. van Luik: “Wat een leuke speurtocht was dit! Je bekijkt de stad heel anders en leert zelfs nog over de geschiedenis. Zeker een aanrader!! 

 

Adres startlocatie
Stikke Hezelstraat 54
6511JZ Nijmegen
0243501429 heerlijckheid-nijmegen.nl

Reserveer deze speurtocht

Gerelateerde speurtochten

vanaf € 25,50 p.p.

Middelburg

Wandelen door Middelburg staat gelijk aan wandelen door de tijd. Middelburg was na Amsterdam de belangrijkste VOC stad. De diverse grote panden in de binnenstad vormen een tastbare herinnering aan…

Startpunt: ZEEUWS MUSEUM CAFÉ

Bekijk deze speurtocht

Sluiten

Sluiten